Βιογραφικό του Γιάννη Γκλεντή

Ο Γιάννης Γκελντής γεννήθηκε το 1967 στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο Βισμπάντεν. Ο πατέρας του αποτελούσε έναν καταξιωμένο σεφ της περιοχής ενώ διατηρούσε και δικό του επώνυμο εστιατόριο στη Γερμανία. Η αγάπη για την Ελλάδα οδήγησε στην απόφαση του πατέρα του να μετακομίσει στην Ελλάδα μαζί με την οικογένειά του, όπου και ανέλαβε την κουζίνα στο πρώην ανάκτορο του Τατοίου.
Ο Γιάννης Γκελντής ήταν από μικρός ένας άριστος μαθητής. Η αγάπη του για τα γράμματα τον οδήγησε στην Ιατρική Σχολή. Ωστόσο το όνειρό του ήταν πάντα να ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα του και να γίνει ένας καταξιωμένος σεφ. Έτσι, πήρε την μεγάλη απόφαση να ακολουθήσει τις σπουδές του στον χώρο της μαγειρικής και συγκεκριμένα στην σχολή «Ecole de l’ hotelier de Lausanne» της Ελβετίας. Αφού αποφοίτησε ως αριστούχος από την σχολή, συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Γερμανία και την Ιταλία.
Η πορεία του στον χώρο της μαγειρικής του επέτρεψε να συνεργαστεί με αρκετά ονόματα διακεκριμένων σεφ, ωστόσο ως πρότυπό του ήταν πάντοτε ο πατέρας του. Η αναγνώριση που γνώρισε ήταν άμεση και πρωταγωνίστησε αρκετές φορές στην γαστρονομική σκηνή με τις υπέροχες γευστικές δημιουργίες του. Μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές που βραβεύτηκε για την δουλειά του τόσο με βραβείο Michelin σε Ελλάδα και εξωτερικό όσο και με την κατάκτηση «Χρυσών Σκούφων» στα εστιατόρια «Ορίζοντες», «Central» και «Mezzo mezzo».
Οι βραβεύσεις ωστόσο του Γιάννη Γκελντή δεν σταματούν εκεί αφού του έχουν απονεμηθεί τίτλοι από διάφορα γνωστά περιοδικά της Ελλάδας. Συγκεκριμένα το Αθηνόραμα του απέδωσε τον τίτλου του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου chef για το 2002, ενώ τα περιοδικά STATUS και MEN τον τίτλο του Chef της χρονιάς για το 2003 και 2004 αντίστοιχα.
Η επιτυχημένη του πορεία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, ενώ δεν είναι λίγα και τα βιβλία με συνταγές που έχει εκδώσει.