Συστατικά
-
600 γρ. μπούτι κοτόπουλο ξεκοκαλισμένο(4 τεμάχια)
-
1 φρέσκος ανανάςκαθαρισμένος και ψιλοκομμένος
-
200 γρ. cottage cheese
-
100 γρ. Αιγίνης φυστίκια(ψίχα θρυμματισμένη)
-
10 γρ. αλάτι
-
2 γρ. μαύρο πιπέρι
-
2 γρ. πάπρικα
-
4 γρ. κάρι
-
150 ml χυμό πορτοκάλιΓια μαρινάδα
-
150 ml χυμό λεμόνιΓια μαρινάδα
-
150 ml χυμό γκρέϊπ- φρούτΓια μαρινάδα
-
1 ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανόΓια την κρούστα
-
1 ματσάκι ψιλοκομμένος δυόσμοςΓια την κρούστα
-
2 ασπράδια αυγούΓια την κρούστα
-
40 γρ. τριμμένη φρυγανιάΓια την κρούστα
Οδηγίες
Μια γευστικότατη συνταγή που μας δίνει μόλις 110 mgr χοληστερόλης ανά μερίδα (Η ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα πρόσληψης χοληστερόλης για υγιείς ενήλικες, είναι λιγότερη από 300 mgr). Επιπρόσθετα τα φιστίκια Αιγίνης αποτελούν πολύ καλή πηγή φυτικών στερολών, φυσικών ουσιών που σε υψηλά ποσά συνεισφέρουν στο να απορροφά ο οργανισμός μας λιγότερη χοληστερόλη.
- 600 γρ. μπούτι κοτόπουλο ξεκοκαλισμένο (4 τεμάχια)
- 1 φρέσκο ανανά καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
- 200 γρ. cottage cheese
- 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης (ψίχα θρυμματισμένη)
- 10 γρ. αλάτι
- 2 γρ. πιπέρι μαύρο
- 2 γρ. πάπρικα
- 4 γρ. κάρυ
Για μαρινάδα
- 150 ml χυμός πορτοκάλι
- 150 ml χυμός λεμονιού
- 150 ml χυμός γκρέϊπ- φρούτ
Για την κρούστα
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ¼ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 2 ασπράδια αυγών
- 40 γρ. φρυγανιά τριμμένη
Βήματα
1
Έτοιμο
|
Χτυπάμε τα ξεκοκαλισμένα μπούτια κοτόπουλου για σνίτσελ. Τα κλείνουμε καλά μέσα σε διπλή σακούλα τροφίμων μαζί με τους χυμούς της μαρινάδας για 6 ώρες στο ψυγείο. Τα ανακινούμε καλά κάθε δύο ώρες. |
2
Έτοιμο
|
Ανακατεύουμε μετά σε ένα μπολάκι το αλατοπίπερο και τα μπαχαρικά μου. Πασπαλίζουμε με αυτά καλά τα μπουτάκια και από τις δύο μεριές. Τα γεμίζουμε με τον ψιλοκομμένο ανανά, το cottage cheese, τα φιστίκια και κλείνουμε τις άκρες με οδοντογλυφίδες. |
3
Έτοιμο
|
Σε ένα σκεύος ξεχωριστά, ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για την κρούστα. Περνάμε τα μπουτάκια μέσα από την κρούστα, πιέζοντάς τα και με το χέρι για να κάτσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 40 λεπτά. |