0 0
Αρνάκι στο σακί

Κοινοποίηση στα κοινωνικά σας δίκτυα

ή μπορείτε να αντιγράψετε και να κοινοποιήσετε αυτόν τον σύνδεσμο

Συστατικά

1 αρνίσιο μπουτάκι 1,5-2 κιλά
4 σκελίδες Σκόρδο
χυμός από 2 λεμόνια
ξύσμα από 1 λεμόνι
αλάτι
μαύρο πιπέρι
ρίγανη
λίγο ελαιόλαδο
λαδόκολλα, εφημερίδα, αλουμινόχαρτο

Προσθήκη συνταγής στα αγαπημένα

Πρέπει να πραγματοποιήσετε σύνδεση ή εγγραφή για να προσθέσετε στα αγαπημένα σας το περιεχόμενο αυτό.

Αρνάκι στο σακί

Συστατικά

Οδηγίες

Share

Βήματα

1
Έτοιμο

Πλένουμε καλά το μπούτι και το στεγνώνουμε με αποροφητικό χαρτί κουζίνας.

Απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας μια μεγάλη λαδόκολλα και βάζουμε πάνω το μπουτάκι.

2
Έτοιμο

Το αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε πάνω του το ξύσμα λεμονιού.

3
Έτοιμο

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το πασπαλίζουμε πάνω στο κρέας. Κάνουμε μερικές τρύπες εδώ και εκεί. Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και με λίγο ελαιόλαδο. Βάζουμε και αρκετή ρίγανη.

4
Έτοιμο

Το τυλίγουμε μέσα στην λαδόκολλα σαν πακέτο. Μετά το ξανατυλίγουμε μέσα στην εφημερίδα (η εφημερίδα κρατάει τη ζεστασιά του κρέατος και δεν την αφήνει να εξατμιστεί). Τέλος το τυλίγουμε μεσα σε αλουμινόχαρτο.

5
Έτοιμο

Το τοποθετούμε μέσα στο ταψί του φούρνου χωρίς να βάλουμε καθόλου νερό (στεγνό το ταψί). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 3-3,5 ώρες περίπου.

6
Έτοιμο

Στο τέλος του ψησίματος το ανοίγουμε και ανεβάζουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς. Το ξαναβάζουμε μέσα στο φούρνο για λίγο μέχρι να κάνει μια ροδοψημένη κρούστα απέξω.

Κριτικές Συνταγής

Δεν υπάρχουν κριτικές για την συγκεκριμένη συνταγή. Συμπληρώστε την φόρμα παρακάτω για να καταχωρήσετε την δική σας κριτική.
Ρεβύθια με μπάμιες κοκκινιστά
προηγούμενο
Ρεβίθια με μπάμιες κοκκινιστά
Γαλοπούλα σε χασαπόχαρτο
επόμενο
Γαλοπούλα σε χασαπόχαρτο
Ρεβύθια με μπάμιες κοκκινιστά
προηγούμενο
Ρεβίθια με μπάμιες κοκκινιστά
Γαλοπούλα σε χασαπόχαρτο
επόμενο
Γαλοπούλα σε χασαπόχαρτο