Συστατικά
-
1 αρνίσιο μπουτάκι1,5-2 κιλά
-
4 σκελίδες Σκόρδο
-
χυμός από 2 λεμόνια
-
ξύσμα από 1 λεμόνι
-
αλάτι
-
μαύρο πιπέρι
-
ρίγανη
-
λίγο ελαιόλαδο
-
λαδόκολλα, εφημερίδα, αλουμινόχαρτο
Οδηγίες
Βήματα
1
Έτοιμο
|
Πλένουμε καλά το μπούτι και το στεγνώνουμε με αποροφητικό χαρτί κουζίνας. Απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας μια μεγάλη λαδόκολλα και βάζουμε πάνω το μπουτάκι. |
2
Έτοιμο
|
Το αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε πάνω του το ξύσμα λεμονιού. |
3
Έτοιμο
|
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το πασπαλίζουμε πάνω στο κρέας. Κάνουμε μερικές τρύπες εδώ και εκεί. Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και με λίγο ελαιόλαδο. Βάζουμε και αρκετή ρίγανη. |
4
Έτοιμο
|
Το τυλίγουμε μέσα στην λαδόκολλα σαν πακέτο. Μετά το ξανατυλίγουμε μέσα στην εφημερίδα (η εφημερίδα κρατάει τη ζεστασιά του κρέατος και δεν την αφήνει να εξατμιστεί). Τέλος το τυλίγουμε μεσα σε αλουμινόχαρτο. |
5
Έτοιμο
|
Το τοποθετούμε μέσα στο ταψί του φούρνου χωρίς να βάλουμε καθόλου νερό (στεγνό το ταψί). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 3-3,5 ώρες περίπου. |
6
Έτοιμο
|
Στο τέλος του ψησίματος το ανοίγουμε και ανεβάζουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς. Το ξαναβάζουμε μέσα στο φούρνο για λίγο μέχρι να κάνει μια ροδοψημένη κρούστα απέξω. |