0 0
Ατομικά ζεστά σουφλέ σοκολάτας

Κοινοποίηση στα κοινωνικά σας δίκτυα

ή μπορείτε να αντιγράψετε και να κοινοποιήσετε αυτόν τον σύνδεσμο

Συστατικά

Προσαρμογή των μεριδίων:
300 γρ. κουβερτούρα όσο γίνεται περισσότερη περιεκτικότητα σε κακάο
40 γρ. βούτηρο
6 ασπράδια αυγού
2 κρόκοι αυγού
40 γρ. λευκή ζάχαρη
40 γρ. αλεύρι

Διατροφικές πληροφορίες

370
Θερμίδες

Προσθήκη συνταγής στα αγαπημένα

Πρέπει να πραγματοποιήσετε σύνδεση ή εγγραφή για να προσθέσετε στα αγαπημένα σας το περιεχόμενο αυτό.

Ατομικά ζεστά σουφλέ σοκολάτας

Συστατικά

Οδηγίες

Share

Ατομικά ζεστά σουφλέ σοκολάτας

Μια γευστικότατη συνταγή για 6 ατομικά ή ένα κέικ σουφλέ σοκολάτας. Η θεοβρωμίνη αποτελεί ένα βασικό συστατικό της σοκολάτας που εμπλέκεται στην ανθρώπινη ψυχοδυναμική. Οι τονωτικές της επιδράσεις είναι άμεσα αντιληπτές, ιδιαίτερα σε μεγάλη κατανάλωση σοκολάτας.

Μια άλλη ουσία που παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον διερεύνησης, είναι η φαινυλαιθυλαμίνη. Η ουσία αυτή βρίσκεται φυσιολογικά στον εγκέφαλο σε μικρές συγκεντρώσεις και δρα περισσότερο σαν νευρορυθμιστής παρά σαν νευροδιαβιβαστής. Παράλληλα, ψυχιατρικές μελέτες έχουν συσχετίσει τον ερωτισμό με τα υψηλά επίπεδα φαινυλαιθυλαμίνης.

Το ενδιαφέρον λοιπόν εστιάζεται όχι στο αν η συγκεκριμένη ουσία δρα στο κεντρικό νευρικό σύστημα, πράγμα ήδη εξακριβωμένο, αλλά αν η σοκολάτα εμπεριέχει ικανά ποσά φαινυλαιθυλαμίνης ώστε να δικαιολογηθεί η εμμονή στην κατανάλωσή της, εμμονή που προσδιόρισε ένα νέο όρο «εθισμού» για τον άνθρωπο, τον chocoholic (σε ελεύθερη μετάφραση ο «εθισμένος» στη σοκολάτα) !!

Βήματα

1
Έτοιμο

Σε μπεν μαρί ζεσταίνουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα με το βούτυρο. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Αφήνουμε να λιώσει τελείως το βούτυρο.

2
Έτοιμο

Στο μίξερ χτυπάμε 2 κρόκους αυγού με 40 γρ. ζάχαρη. Μετά προσθέτουμε τα ασπράδια και λίγο αλάτι και ξαναχτυπάμε πολύ καλά.

Προσθέτουμε το αλεύρι και δυναμώνουμε την ταχύτητα.

3
Έτοιμο

Μέσα στη λεκάνη που έχουμε την λιωμένη κουβερτούρα, ρίχνουμε το μείγμα του μίξερ και το ανακατεύουμε απαλά με την ξύλινη κουτάλα.

Μετά παίρνουμε ένα σύρμα και ανακατεύουμε καλά με οχτάρια.

4
Έτοιμο

Παίρνουμε ατομικά φορμάκια (σαν στεφάνι, πάνω κάτω ανοιχτά ή φόρμα για κέικ), τα λαδώνουμε και τους ρίχνουμε ζάχαρη να κολλήσει στα τοιχώματα.

Βάζουμε τα φορμάκια μέσα σε μια μαύρη λαμαρίνα.

Βάζουμε λίγο μείγμα στο φορμάκι περίπου το 1/3 παίρνω 2-3 κομματάκια κουβερτούρας και το βάζουμε στο κέντρο του.

Από πάνω με ένα κουτάλι βάζουμε λίγη ακόμα ποσότητα μείγματος ώστε να φτάσει ως την μέση της φόρμας.

5
Έτοιμο

Βάζουμε την λαμαρίνα στον φούρνο στους 160ο C για 10 λεπτά.

Το μείγμα φουσκώνει. Όταν κόβουμε το σουφλέ, μέσα η σοκολάτα είναι υγρή.

Κριτικές Συνταγής

Δεν υπάρχουν κριτικές για την συγκεκριμένη συνταγή. Συμπληρώστε την φόρμα παρακάτω για να καταχωρήσετε την δική σας κριτική.
Κεφαλλονίτικη κρεατόπιτα με μανιτάρια
προηγούμενο
Κεφαλλονίτικη κρεατόπιτα με μανιτάρια
Γλώσσα με μπρόκολο
επόμενο
Γλώσσα με μπρόκολο
Κεφαλλονίτικη κρεατόπιτα με μανιτάρια
προηγούμενο
Κεφαλλονίτικη κρεατόπιτα με μανιτάρια
Γλώσσα με μπρόκολο
επόμενο
Γλώσσα με μπρόκολο