0 0
Γεμιστή πέρκα

Κοινοποίηση στα κοινωνικά σας δίκτυα

ή μπορείτε να αντιγράψετε και να κοινοποιήσετε αυτόν τον σύνδεσμο

Συστατικά

Προσαρμογή των μεριδίων:
500 γρ. φιλέτο πέρκας
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
3 φρέσκα κρεμμύδια
2 σκελίδες ψιλοκομμένες Σκόρδο
¼ ματσάκι φρέσκο Βασιλικός
20 γρ.
5 γρ. μαύρο πιπέρι
100 ml χλιαρό νερό
20 ml ελαιόλαδο

Διατροφικές πληροφορίες

200
Θερμίδες

Προσθήκη συνταγής στα αγαπημένα

Πρέπει να πραγματοποιήσετε σύνδεση ή εγγραφή για να προσθέσετε στα αγαπημένα σας το περιεχόμενο αυτό.

Γεμιστή πέρκα

Συστατικά

Οδηγίες

Share

Γεμιστή πέρκα

Η συχνή κατανάλωση ψαριών αποτελεί μια από τις σημαντικότερες συστάσεις του πιο ισορροπημένου πλάνου διατροφής που αντικατοπτρίζεται στη Μεσογειακή Διατροφή. Η πυραμίδα της Μεσογειακής Διατροφής, περιγράφει σήμερα ένα υπόδειγμα διατροφής που φημίζεται για την νοστιμιά και τα οφέλη του στην υγεία. Σύμφωνα λοιπόν με αυτό το μοντέλο, πρέπει να καταναλώνουμε καθημερινά φρούτα και λαχανικά εποχής, ελαιόλαδο, ανεπεξέργαστα δημητριακά και γαλακτοκομικά ενώ το ψάρι όπως και τα όσπρια – λαδερά φαγητά, πρέπει να καταναλώνονται τουλάχιστον από 2 φορές την εβδομάδα. Τα γλυκά πρέπει να τρώγονται πιο αραιά στη διάρκεια κάθε εβδομάδας, ενώ μερικές φορές τον μήνα προτείνετε να καταναλώνουμε κόκκινο κρέας.

Βέβαια ένα ισορροπημένο πλάνο διατροφής, λαμβάνει υπόψιν και άλλα στοιχεία όπως η τακτικότητα των γευμάτων , η επαρκής λήψη νερού καθώς και η με μέτρο κατανάλωση κρασιού.

Βήματα

1
Έτοιμο

Για την γέμιση, ανακατεύουμε καλά μέσα σε ένα μπολ, τις πιπεριές με το φρέσκο κρεμμύδι, το σκόρδο, τον βασιλικό, το μισό αλάτι και πιπέρι.

2
Έτοιμο

Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη τα φιλέτα και τα χτυπάμε ελαφρά με το χέρι μας.

Αλατοπιπερώνουμε μετά το κάθε φιλέτο, απλώνουμε την γέμιση, και τα τυλίγουμε.

Τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδες και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι.

3
Έτοιμο

Ρίχνουμε το χλιαρό νερό και το ελαιόλαδο.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 20 λεπτά.

4
Έτοιμο

Προτεινόμενος συνδυασμός κρασιού: ροζέ κρασί από ξινόμαυρο. Η πιπεριά δίνει μια νότα δροσιάς στο πιάτο πού δένει με την φρεσκάδα του κρασιού. Ο αρωματικός χαρακτήρας της ελιάς που συναντάται στο κρασί, δημιουργεί αρμονία με τον βασιλικό στο πιάτο.

Κριτικές Συνταγής

Δεν υπάρχουν κριτικές για την συγκεκριμένη συνταγή. Συμπληρώστε την φόρμα παρακάτω για να καταχωρήσετε την δική σας κριτική.
Ταλιατέλες με γαρίδες και κολοκύθια
προηγούμενο
Ταλιατέλες με γαρίδες και κολοκύθια
Μπρόκολο με αμύγδαλα
επόμενο
Μπρόκολο με αμύγδαλα
Ταλιατέλες με γαρίδες και κολοκύθια
προηγούμενο
Ταλιατέλες με γαρίδες και κολοκύθια
Μπρόκολο με αμύγδαλα
επόμενο
Μπρόκολο με αμύγδαλα