0 0
Γιουβέτσι με κοτόπουλο

Κοινοποίηση στα κοινωνικά σας δίκτυα

ή μπορείτε να αντιγράψετε και να κοινοποιήσετε αυτόν τον σύνδεσμο

Συστατικά

Προσαρμογή των μεριδίων:
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1 κουταλιά της σούπας α αλάτι
½ κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ κουταλιά του γλυκού τριμμένη κανέλα
½ κουταλιά του γλυκού τριμμένο μπαχάρι
1 ποτήρι αρετσίνωτο λευκό κρασί
3 ώριμες τριμμένες ντομάτες
500 γρ. χοντρό κριθαράκι
250 γρ. mix κίτρινων τυριών (γκούντα, ένταμ, έμμενταλ)

Διατροφικές πληροφορίες

550
θερμίδες

Προσθήκη συνταγής στα αγαπημένα

Πρέπει να πραγματοποιήσετε σύνδεση ή εγγραφή για να προσθέσετε στα αγαπημένα σας το περιεχόμενο αυτό.

Γιουβέτσι με κοτόπουλο

Συστατικά

Οδηγίες

Share

Γιουβέτσι με κοτόπουλο

Το σύμπλεγμα των βιταμινών Β, αποτελεί για τον άνθρωπο ένα απαραίτητο βιταμινικό σύνολο, που διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο στις διεργασίες του μεταβολισμού. Επιπρόσθετα η υγεία του νευρικού μας συστήματος, βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με την διατροφική επάρκεια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ενώ πρόσφατες έρευνες αναδεικνύουν τον θεραπευτικό ρόλο που κατέχουν τρεις από τις βιταμίνες αυτού του συμπλέγματος (το φυλλικό οξύ, η Β6 και η Β12) σε περιπτώσεις αύξησης ενός ανεξάρτητου παράγοντα καρδιαγγειακών νοσημάτων, της ομοκυστείνης. Μια λοιπόν από τις καλύτερες πηγές τέτοιων βιταμινών, αποτελεί για τον άνθρωπο το κοτόπουλο. Μάλιστα όπως εργαστηριακές εξειδικευμένες αναλύσεις δείχνουν, τα σκούρα μέρη του κρέατος του κοτόπουλου είναι πολύ πλούσια σε βιταμίνη Β2, ενώ τα ανοιχτόχρωμα είναι άριστες πηγές  νιασίνης.

Βήματα

1
Έτοιμο

Βράζουμε το κριθαράκια σε καλά αλατισμένο νερό για 8 λεπτά.

2
Έτοιμο

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με καυτό ελαιόλαδο το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε το κρασί και όταν σχεδόν εξατμιστεί ρίχνουμε την ντομάτα, την κανέλα και το μπαχάρι.

Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 45 λεπτά.

3
Έτοιμο

Αδειάζουμε σ’ ένα πήλινο σκεύος το μαγειρεμένο κοτόπουλο με την σάλτσα και το κριθαράκι.

4
Έτοιμο

Απλώνουμε το mix τυριών από πάνω και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15-20 λεπτά.

Κριτικές Συνταγής

Δεν υπάρχουν κριτικές για την συγκεκριμένη συνταγή. Συμπληρώστε την φόρμα παρακάτω για να καταχωρήσετε την δική σας κριτική.
Πάπια πορτοκάλι
προηγούμενο
Πάπια πορτοκάλι
Μπακλαβάς συνταγή
επόμενο
Μπακλαβάς
Πάπια πορτοκάλι
προηγούμενο
Πάπια πορτοκάλι
Μπακλαβάς συνταγή
επόμενο
Μπακλαβάς