0 0
Γλώσσα με μπρόκολο

Κοινοποίηση στα κοινωνικά σας δίκτυα

ή μπορείτε να αντιγράψετε και να κοινοποιήσετε αυτόν τον σύνδεσμο

Συστατικά

Προσαρμογή των μεριδίων:
4 φρέσκιες γλώσσες
1 μεγάλο μπρόκολο
50 ml extra παρθένο ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
1 κουτάλι σούπας ξερό δενδρολίβανο ή 4 κλωνάρια φρέσκο

Διατροφικές πληροφορίες

220
Θερμίδες

Προσθήκη συνταγής στα αγαπημένα

Πρέπει να πραγματοποιήσετε σύνδεση ή εγγραφή για να προσθέσετε στα αγαπημένα σας το περιεχόμενο αυτό.

Γλώσσα με μπρόκολο

Συστατικά

Οδηγίες

Share

Τα τελευταία χρόνια έχει προσδιοριστεί, μια μεγάλη σειρά συστατικών των τροφών με ισχυρή αντικαρκινική δράση. Σε αυτά τα συστατικά, ανήκουν και τα  ισοθειοκυανικά άλατα που συναντάμε στα σταυρανθή (μπρόκολο, κουνουπίδι, λαχανάκια Βρυξελλών).  Ένα δημοφιλέστατο τέτοια άλας είναι η σουλφοραφάνη, της οποίας το μπρόκολο της γευστικής συνταγής μας, αποτελεί εξαιρετική πηγή.

Το χαρακτηριστικό της σουλφοραφάνης που παρουσιάζει ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον, είναι ότι δρα σε πολλαπλά κυτταρικά επίπεδα που σχετίζονται με τον καρκίνο : προστατεύει το DNA μπλοκάροντας τη δράση μεταλλαξιογόνων, αναστέλλει τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό και την νεοαγγειογέννεση και συμβάλλει στην άμυνα έναντι δημιουργίας μεταστάσεων. Η «συνεργασία» των αντιοξειδωτικών του παρθένου ελαιόλαδου με τη σουλφοραφάνη του μπρόκολου και τα ω-3 λιπαρά οξέα των ψαριών, δημιουργούν ένα πιάτο με σημαντικά οφέλη υγείας!!

Βήματα

1
Έτοιμο

Ξεφλουδίζουμε πρώτα τις γλώσσες και από τις δύο μεριές, τρίβοντας με μία καθαρή πετσέτα την ουρά. Έτσι ξεκολλάει το δέρμα και στην συνέχεια αργά αλλά σταθερά τραβάμε το δέρμα από την ουρά προς το κεφάλι, κρατώντας όμως το ψάρι για κόντρα.

2
Έτοιμο

Στην συνέχεια με ένα καλό μαχαιράκι, αφαιρουμε τα 4 φιλέτα που έχει η γλώσσα, δύο στην μία μεριά και δύο στην άλλη.

Καθαρίζουμε καλά την ραχοκοκαλιά αφαιρώντας τα βράγχια και τα εντόσθια. Πλένω με άφθονο κρύο νερό.

Τοποθετουμε σε ένα ταψάκι τις ραχοκοκαλιές στον πάτο.

3
Έτοιμο

Πασπαλίζουμε με το δεντρολίβανο και από πάνω απλώνουμε τα καθαρισμένα φιλέτα.

Λαδώνουμε ελαφρά, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 10 λεπτά.

4
Έτοιμο

Συγχρόνως κόβουμε το μπρόκολο σε φουντίτσες και το βράζουμε σε καλά αλατισμένο νερό για 5-10 λεπτά αναλόγως πόσο τραγανό ή μαλακό το θέλουμε.

5
Έτοιμο

Σερβίρουμε τα φιλέτα της γλώσσας μαζί με το μπρόκολο και στύβουμε από πάνω λεμόνι.

Κριτικές Συνταγής

Δεν υπάρχουν κριτικές για την συγκεκριμένη συνταγή. Συμπληρώστε την φόρμα παρακάτω για να καταχωρήσετε την δική σας κριτική.
ατομικά ζεστά σουφλέ σοκολάτας
προηγούμενο
Ατομικά ζεστά σουφλέ σοκολάτας
επόμενο
Παραδοσιακή φασολάδα με πιπεριές
ατομικά ζεστά σουφλέ σοκολάτας
προηγούμενο
Ατομικά ζεστά σουφλέ σοκολάτας
επόμενο
Παραδοσιακή φασολάδα με πιπεριές