0 0
Κεφαλλονίτικη κρεατόπιτα με μανιτάρια

Κοινοποίηση στα κοινωνικά σας δίκτυα

ή μπορείτε να αντιγράψετε και να κοινοποιήσετε αυτόν τον σύνδεσμο

Συστατικά

Προσαρμογή των μεριδίων:
800 γρ. μοσχαρίσιο κρέας ελιά κομμένο σε κυβάκια
2 ψιλοκομμένες σκελίδες Σκόρδο
1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδια
2 αυγά
500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους ψιλοκομμένα
100 γρ. φέτα
60 ml ελαιόλαδο
80 γρ. νυχάκι Ρύζι
20 γρ. αλάτι
5 γρ. μαύρο πιπέρι
2 γρ. τριμμένη κανέλα
3 ώριμες τριμμένες ντομάτες
½ ψιλοκομμένο ματσάκι μαϊντανό

Διατροφικές πληροφορίες

335
Θερμίδες

Προσθήκη συνταγής στα αγαπημένα

Πρέπει να πραγματοποιήσετε σύνδεση ή εγγραφή για να προσθέσετε στα αγαπημένα σας το περιεχόμενο αυτό.

Κεφαλλονίτικη κρεατόπιτα με μανιτάρια

Συστατικά

Οδηγίες

Share

Οι παραδοσιακές πίτες της χώρας μας, αποτελούν συχνά, πλήρεις και ισορροπημένες εναλλακτικές για ένα «ελαφρύ» γεύμα. Δυο κομμάτια πίτα με μια σαλάτα εποχής, μπορούν να αποτελέσουν ένα γρήγορο (από την στιγμή που έχουμε ήδη παρασκευάσει την πίτα) και θρεπτικό γεύμα. Η συνοδεία δε της κεφαλλονίτικης πίτας μας με ένα ποτήρι αγιωργίτικο κρασί, προσδίδει εκτός από γεύση και σημαντικά οφέλη υγείας. Ένα ποτήρι κόκκινο κρασί (145 ml) αποδίδει περίπου 120 θερμίδες.

Υλικά για 16 τεμάχια

 

  • 800 γρ. μοσχαρίσιο κρέας – ελιά κομμένο σε κυβάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά
  • 500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. φέτα
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 80 γρ. ρύζι νυχάκι
  • 20 γρ. αλάτι
  • 5 γρ. πιπέρι
  • 2 γρ. κανέλα τριμμένη
  • 3 ώριμες τομάτες τριμμένες
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

 

Για το φύλλο

  • 700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 ml λευκό αρετσίνωτο κρασί
  • 100 ml χλιαρό νερό
  • 1 αυγό
  • 5 γρ. αλάτι

Βήματα

1
Έτοιμο

Για την παρασκευή του φύλλου, αναμειγνύουμε τα υλικά, ζυμώνουμε και στην συνέχεια αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για δύο ώρες.

2
Έτοιμο

Ανοίγουμε με τον πλάστη 2 φύλλα. Σε μια μεγάλη λεκάνη χτυπάμε τα 2 αυγά με το σύρμα και προσθέτουμε το κρέας, τα μανιτάρια, τον μαϊντανό, την κανέλα, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τις τομάτες, το ελαιόλαδο, την φέτα και το ρύζι.

Τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά.

3
Έτοιμο

Αλείφουμε με ελαιόλαδο τον πάτο ενός ταψιού, στρώνουμε το φύλλο και απλώνουμε το μείγμα.

Από πάνω απλώνουμε το δεύτερο φύλλο.

Αλείφουμε με λάδι τις άκρες για να κολλήσουν τα φύλλα καθώς και όλη την επιφάνεια.

4
Έτοιμο

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 1 ώρα και 30 λεπτά και μετά στους 180 βαθμού για άλλα 15 λεπτά.

Κριτικές Συνταγής

Δεν υπάρχουν κριτικές για την συγκεκριμένη συνταγή. Συμπληρώστε την φόρμα παρακάτω για να καταχωρήσετε την δική σας κριτική.
Ριζότο με αναποφλοίωτο ρύζι, μπρόκολο κόκκινη πιπεριά και αμύγδαλο
προηγούμενο
Ριζότο με αναποφλοίωτο ρύζι, μπρόκολο κόκκινη πιπεριά και αμύγδαλο
ατομικά ζεστά σουφλέ σοκολάτας
επόμενο
Ατομικά ζεστά σουφλέ σοκολάτας
Ριζότο με αναποφλοίωτο ρύζι, μπρόκολο κόκκινη πιπεριά και αμύγδαλο
προηγούμενο
Ριζότο με αναποφλοίωτο ρύζι, μπρόκολο κόκκινη πιπεριά και αμύγδαλο
ατομικά ζεστά σουφλέ σοκολάτας
επόμενο
Ατομικά ζεστά σουφλέ σοκολάτας