• Αρχική
  • Κοτόπουλο μπούτι γεμιστό με ανανά και cottage cheese σε κρούστα από βότανα
0 0
Κοτόπουλο μπούτι γεμιστό με ανανά και cottage cheese σε κρούστα από βότανα

Κοινοποίηση στα κοινωνικά σας δίκτυα

ή μπορείτε να αντιγράψετε και να κοινοποιήσετε αυτόν τον σύνδεσμο

Συστατικά

Προσαρμογή των μεριδίων:
600 γρ. μπούτι κοτόπουλο ξεκοκαλισμένο (4 τεμάχια)
1 φρέσκος ανανάς καθαρισμένος και ψιλοκομμένος
200 γρ. cottage cheese
100 γρ. Αιγίνης φυστίκια (ψίχα θρυμματισμένη)
10 γρ. αλάτι
2 γρ. μαύρο πιπέρι
2 γρ. πάπρικα
4 γρ. κάρι
150 ml χυμό πορτοκάλι Για μαρινάδα
150 ml χυμό λεμόνι Για μαρινάδα
150 ml χυμό γκρέϊπ- φρούτ Για μαρινάδα
1 ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανό Για την κρούστα
1 ματσάκι ψιλοκομμένος δυόσμος Για την κρούστα
2 ασπράδια αυγού Για την κρούστα
40 γρ. τριμμένη φρυγανιά Για την κρούστα

Διατροφικές πληροφορίες

490
Θερμίδες

Προσθήκη συνταγής στα αγαπημένα

Πρέπει να πραγματοποιήσετε σύνδεση ή εγγραφή για να προσθέσετε στα αγαπημένα σας το περιεχόμενο αυτό.

Κοτόπουλο μπούτι γεμιστό με ανανά και cottage cheese σε κρούστα από βότανα

Συστατικά

Οδηγίες

Share

Κοτόπουλο μπούτι γεμιστό με ανανά και cottage cheese σε κρούστα από βότανα.

Μια γευστικότατη συνταγή που μας δίνει μόλις 110 mgr χοληστερόλης ανά μερίδα (Η ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα πρόσληψης χοληστερόλης για υγιείς ενήλικες, είναι λιγότερη από 300 mgr).

Επιπρόσθετα τα φιστίκια Αιγίνης αποτελούν πολύ καλή πηγή φυτικών στερολών, φυσικών ουσιών που σε υψηλά ποσά συνεισφέρουν στο να απορροφά ο οργανισμός μας λιγότερη χοληστερόλη.

  • 600 γρ. μπούτι κοτόπουλο ξεκοκαλισμένο (4 τεμάχια)
  • 1 φρέσκο ανανά καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. cottage cheese
  • 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης (ψίχα θρυμματισμένη)
  • 10 γρ. αλάτι
  • 2 γρ. πιπέρι μαύρο
  • 2 γρ. πάπρικα
  • 4 γρ. κάρυ

Για μαρινάδα

  • 150 ml χυμός πορτοκάλι
  • 150 ml χυμός λεμονιού
  • 150 ml χυμός γκρέϊπ- φρούτ

Για την κρούστα

  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ¼ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 40 γρ. φρυγανιά τριμμένη

Βήματα

1
Έτοιμο

Χτυπάμε τα ξεκοκαλισμένα μπούτια κοτόπουλου για σνίτσελ. Τα κλείνουμε καλά μέσα σε διπλή σακούλα τροφίμων μαζί με τους χυμούς της μαρινάδας για 6 ώρες στο ψυγείο. Τα ανακινούμε καλά κάθε δύο ώρες.

2
Έτοιμο

Ανακατεύουμε μετά σε ένα μπολάκι το αλατοπίπερο και τα μπαχαρικά μου. Πασπαλίζουμε με αυτά καλά τα μπουτάκια και από τις δύο μεριές. Τα γεμίζουμε με τον ψιλοκομμένο ανανά, το cottage cheese, τα φιστίκια και κλείνουμε τις άκρες με οδοντογλυφίδες.

3
Έτοιμο

Σε ένα σκεύος ξεχωριστά, ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για την κρούστα. Περνάμε τα μπουτάκια μέσα από την κρούστα, πιέζοντάς τα και με το χέρι για να κάτσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 40 λεπτά.

Κριτικές Συνταγής

Δεν υπάρχουν κριτικές για την συγκεκριμένη συνταγή. Συμπληρώστε την φόρμα παρακάτω για να καταχωρήσετε την δική σας κριτική.
Φιλέτο πέρκας με σέλερυ, ελιές καλαμών δεντρολίβανο και βινεγκρέτ ούζου
προηγούμενο
Φιλέτο πέρκας με σέλερυ, ελιές καλαμών δεντρολίβανο και βινεγκρέτ ούζου
Γαλατόπιτα με ξινόγαλο και μαύρη ζάχαρη
επόμενο
Γαλατόπιτα με ξινόγαλο και μαύρη ζάχαρη
Φιλέτο πέρκας με σέλερυ, ελιές καλαμών δεντρολίβανο και βινεγκρέτ ούζου
προηγούμενο
Φιλέτο πέρκας με σέλερυ, ελιές καλαμών δεντρολίβανο και βινεγκρέτ ούζου
Γαλατόπιτα με ξινόγαλο και μαύρη ζάχαρη
επόμενο
Γαλατόπιτα με ξινόγαλο και μαύρη ζάχαρη