0 0
Κουραμπιέδες γευστικοί

Κοινοποίηση στα κοινωνικά σας δίκτυα

ή μπορείτε να αντιγράψετε και να κοινοποιήσετε αυτόν τον σύνδεσμο

Συστατικά

Προσαρμογή των μεριδίων:
500 γρ. βούτηρο γάλακτος
250 γρ. ζάχαρη άχνη
1 kg μαλακό αλεύρι
10 ml ροδόνερο
10 γρ. Βανίλια
10 γρ μπέϊκιν πάουντερ
20 ml κονιάκ
300 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα

Διατροφικές πληροφορίες

155
Θερμίδες

Προσθήκη συνταγής στα αγαπημένα

Πρέπει να πραγματοποιήσετε σύνδεση ή εγγραφή για να προσθέσετε στα αγαπημένα σας το περιεχόμενο αυτό.

Κουραμπιέδες γευστικοί

Συστατικά

Οδηγίες

Share

Κουραμπιέδες γευστικοί

Βασικό συστατικό για ένα γευστικό κουραμπιέ, είναι σίγουρα το καλής ποιότητας βούτυρο. Το βούτυρο είναι μια ιδιαιτέρως πλούσια πηγή κορεσμένων λιπαρών, τα οποία τοποθετούν το «λιθαράκι» για την αύξηση των επιπέδων της χοληστερόλης. Ένας μόλις κουραμπιές βάρους 30γρ. εμπεριέχει περίπου 2 γραμμάρια κορεσμένου λίπους και σημειώστε πως σε μια ισορροπημένη διατροφή θερμιδικής απόδοσης 2000 Kcal, το συνολικό κορεσμένο λίπος προτείνεται να μην ξεπερνά τα 16 γραμμάρια (όσο «κρύβεται» σε 8 κουραμπιέδες περίπου…).

Τα αμύγδαλα που προσθέτουμε, έρχονται κάπως να εξισορροπήσουν την κατάσταση, αφού αποτελούν θαυμάσια πηγή μονοακόρεστων λιπαρών, τα οποία παρουσιάζουν θετικές επιδράσεις στο λιπιδαιμικό μας προφίλ. Η σύνεση και το μέτρο λοιπόν στη κατανάλωση, αποτελούν χρυσή τομή για όσους θέλουν να διατηρήσουν μια ισορροπία στη διατροφή τους, απολαμβάνοντας τους μοσχοβολιστούς κουραμπιέδες !!

Βήματα

1
Έτοιμο

Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε ελαφρώς να κρυώσει.

2
Έτοιμο

Τότε βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αμύγδαλο στο μίξερ και τα ζυμώνουμε. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα και αφήνουμε να ζυμωθούν για λίγα λεπτά μαζί.

3
Έτοιμο

Πλάθουμε στην συνέχεια το μείγμα σε στρογγυλά μπαλάκια και τα πατάμε ελαφρώς με την χούφτα μου δίνοντάς τους το γνωστό σχήμα του κουραμπιέ.

4
Έτοιμο

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 130ο για περίπου 50 λεπτά.

5
Έτοιμο

Μόλις ξεφουρνίσουμε, ψεκάζουμε τους κουραμπιέδες με λίγο νερό και κονιάκ. Με το που κρυώσουν τελείως, κοσκινίζουμε αρκετή ζάχαρη άχνη πάνω τους.

Κριτικές Συνταγής

Δεν υπάρχουν κριτικές για την συγκεκριμένη συνταγή. Συμπληρώστε την φόρμα παρακάτω για να καταχωρήσετε την δική σας κριτική.
Εύκολη Συνταγή για μελομακάρονα
προηγούμενο
Μελομακάρονα λαχταριστά
Γαλοπούλα γεμιστή συνταγή
επόμενο
Γαλοπούλα γεμιστή
Εύκολη Συνταγή για μελομακάρονα
προηγούμενο
Μελομακάρονα λαχταριστά
Γαλοπούλα γεμιστή συνταγή
επόμενο
Γαλοπούλα γεμιστή