Συστατικά
-
2 ψιλοκομμένα καρότα
-
1 ψιλοκομμένο κολοκύθια
-
2 ψιλοκομμένες ντομάτες
-
1 λίτρο νερό
-
30 γραμμάρια αλάτι
-
5 γραμμάρια λευκό πιπέρι
-
200 ml λευκό κρασί
-
500 γραμμάρια γαρίδες
-
2 σκελίδες ψιλοκομμένες Σκόρδο
-
20ml ελαιόλαδο
-
Χυμό από ένα λεμόνι
-
2 γραμμάρια μαύρο πιπέρι
Οδηγίες
Μια σχετικά γρήγορη και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε ένα κουσκουσέ με γαρίδες. Μια συνταγή που συνδυάζει την υπέροχη γεύση των θαλασσινών με το πεντανόστιμο κουσκουσέ.
Υλικά για το ΚΟΥΣΚΟΥΣΕ
- 250γρ. κουσκουσέ
- 1 κολοκύθι ψιλοκομμένο
- 2 καρότα ψιλοκομμένα
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1lt νερό
- 20γρ. αλάτι
- 5γρ. πιπέρι λευκό
- 200ml λευκό κρασί
Υλικά για τις γαρίδες
- 500γρ. γαρίδες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 10γρ. αλάτι
- 2γρ. μαύρο πιπέρι
- 2γρ. κάρι
- 20ml ελαιόλαδο
- Χυμό από ένα λεμόνι
Βήματα
1
Έτοιμο
|
Προετοιμασία για το ΚουσκουσέΤοποθετούμε όλα τα υλικά για το κουσκουσέ σε μια κατσαρόλα (εκτός του κουσκουσέ). Τα αφήνουμε να πάρει μια βράση για περίπου 15 λεπτά στην συνεχεία αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρά και το πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Κατόπιν το ξαναζεσταίνουμε και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το κουσκουσέ και το μαγείρευε για 5 λεπτά. Το σουρώνουμε και το κρατάμε ζεστό. |
2
Έτοιμο
|
Προετοιμασία για τις γαρίδεςΣε ένα αλουμινόχαρτο περίπου 15cm τοποθετούμε τις γαρίδες με τα μπαχαρικά, το λάδι και το λεμόνι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς τις γαρίδες μας για 20 λεπτά περίπου. |
3
Έτοιμο
|
ΣερβίρισμαΣερβίρουμε το κουσκουσέ σε μια πιατέλα και επάνω τοποθετούμε τις γαρίδες με την σος που έχει δημιουργηθεί. |