0 0
Μελομακάρονα λαχταριστά

Κοινοποίηση στα κοινωνικά σας δίκτυα

ή μπορείτε να αντιγράψετε και να κοινοποιήσετε αυτόν τον σύνδεσμο

Συστατικά

Προσαρμογή των μεριδίων:
1 kg. μαλακό αλεύρι
200 γρ. ζάχαρη άχνη
300 ml ελαιόλαδο
50 γρ. βούτηρο
5 γρ. μαγειρική σόδα
5 γρ. αμμωνία
χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
300 ml αλισίβα ή σκέτο νερό
10 γρ. σκόνη κανέλα
2 γρ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
2 γρ. τριμμένο μπαχάρι
2 γρ. τριμμένα γαρίφαλα
1 λίτρο νερό Για το σιρόπι
1 kg. λευκή ζάχαρη Για το σιρόπι
100 γρ. γλυκόζη Για το σιρόπι
500 γρ. μέλι Για το σιρόπι
300 γρ. καρυδόψιχα Για την γέμιση

Διατροφικές πληροφορίες

110
θερμίδες

Προσθήκη συνταγής στα αγαπημένα

Πρέπει να πραγματοποιήσετε σύνδεση ή εγγραφή για να προσθέσετε στα αγαπημένα σας το περιεχόμενο αυτό.

Μελομακάρονα λαχταριστά

Συστατικά

Οδηγίες

Share

Μελομακάρονα λαχταριστά

Βασική λιπαρή ύλη των λαχταριστών μελομακάρονων που μας προτείνει ο Σεφ Γιάννης Γκελντής είναι το ελαιόλαδο, προσδίδοντας στο αγαπημένο γλύκισμα μια ιδιαίτερη διαθρεπτική αξία.

Το ελαιόλαδο, βασικός εκπρόσωπος των μονοακόρεστων λιπαρών στη χώρα μας, βοηθά στην αύξηση των επιπέδων της HDL “καλής” χοληστερόλης, ενώ η περιεκτικότητα του σε πολυφαινόλες το αναδεικνύει σε τροφή – αρωγό του καρδιαγγειακού μας συστήματος και όχι μόνον.

Να τονισθεί ακόμα, πως μέρος της γλυκύτητας του μελομακάρονου προέρχεται από το ευεργετικό μέλι και όχι εξολοκλήρου από ζάχαρη, όπως συμβαίνει με τους κουραμπιέδες αλλά και τη βασιλόπιτα.

Τέλος, το καρύδι που χρησιμοποιείται στη γέμιση, αποτελεί μια από τις καλύτερες πηγές ω-3 λιπαρών οξέων, της ομάδας εκείνης των λιπαρών με τις εξέχουσες ευεργετικές ιδιότητες για την καρδιά και τα αγγεία μας!!

Χρόνος προετοιμασίας 24 ώρες

Χρόνος μαγειρέματος   : 15 λεπτά

Βήματα

1
Έτοιμο

Βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο σε μια λεκάνη και ανοίγουμε μια λακκούβα στο κέντρο.

2
Έτοιμο

Διαλύουμε την σόδα και αμμωνία στην αλισίβα ή το σκέτο νερό και ρίχνουμε όλα τα υλικά στην λακκούβα. Παίρνουμε λίγο-λίγο αλεύρι από το πλάι για να μην τρέξουν τα υγρά και ζυμώνουμε ελάχιστα ίσα να ανακατευθούν τα υλικά όλα καλά μαζί. (αλλιώς τα μελομακάρονα θα γίνουν πολύ σκληρά).

3
Έτοιμο

Για το πλάσιμο, κάνουμε κορδόνι το ζυμάρι και κόβουμε ίσα κομμάτια.

4
Έτοιμο

Βάζουμε στο κάθε κομμάτι ½ καρύδι και το κλείνουμε.

5
Έτοιμο

Πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα πατάμε σε μια σήτα για να κάνουμε το σχέδιό τους από πάνω.

6
Έτοιμο

Τα τοποθετουμε σε λαμαρίνα κρατώντας απόσταση μεταξύ τους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 15 λεπτά.

7
Έτοιμο

Μόλις βγουν ζεστοί από τον φούρνο, σιροπιάζουμε σε κρύο σιρόπι.

Κριτικές Συνταγής

Δεν υπάρχουν κριτικές για την συγκεκριμένη συνταγή. Συμπληρώστε την φόρμα παρακάτω για να καταχωρήσετε την δική σας κριτική.
προηγούμενο
Παραδοσιακή φασολάδα με πιπεριές
Κουραμπιέδες εύκολη συνταγή
επόμενο
Κουραμπιέδες γευστικοί
προηγούμενο
Παραδοσιακή φασολάδα με πιπεριές
Κουραμπιέδες εύκολη συνταγή
επόμενο
Κουραμπιέδες γευστικοί