0 0
Μπρόκολο με αμύγδαλα

Κοινοποίηση στα κοινωνικά σας δίκτυα

ή μπορείτε να αντιγράψετε και να κοινοποιήσετε αυτόν τον σύνδεσμο

Συστατικά

Προσαρμογή των μεριδίων:
600 γρ. μπρόκολο χωρίς το κοτσάνι
200 γρ. φιλέ αμύγδαλα
50 ml ελαιόλαδο
χυμός από 2 πορτοκάλι
χυμός από 2 γκρέϊπ- φρούτ
100 γρ. μέλι
250 ml αφρώδες λευκό κρασί
10 γρ. αλάτι

Διατροφικές πληροφορίες

450
Θερμίδες

Προσθήκη συνταγής στα αγαπημένα

Πρέπει να πραγματοποιήσετε σύνδεση ή εγγραφή για να προσθέσετε στα αγαπημένα σας το περιεχόμενο αυτό.

Μπρόκολο με αμύγδαλα

Συστατικά

Οδηγίες

Share

Μπρόκολο με αμύγδαλα

Μια υπέροχη συνταγή που λόγω της περιεκτικότητας της σε ελαιόλαδο, μπρόκολο και αμύγδαλο, θα την χαρακτηρίζαμε ως «ασπίδα» έναντι του ενδεχομένου εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

Το ελαιόλαδο και τα αμύγδαλα είναι θαυμάσια πηγή μονοακόρεστων λιπαρών, ενώ το μπρόκολο εμπεριέχει συν τοις άλλοις την ουσία ινδόλη-3C.

Βήματα

1
Έτοιμο

Σε ένα κατσαρολάκι, ανακατεύουμε τον αφρώδη οίνο μαζί με τον χυμό πορτοκαλιού, τον χυμό γκρέϊπ φρούτ και το μέλι.

Δίνουμε μια βράση μέχρι να εξατμιστεί το μισό μείγμα.

2
Έτοιμο

Σε ένα ταψάκι, τοποθετούμε το μπρόκολο. Το περιχύνουμε με το μείγμα και απλώνουμε από πάνω τα αμύγδαλα.

3
Έτοιμο

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο στο οποίο έχουμε κάνει τρύπες με ένα πιρουνάκι.

4
Έτοιμο

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο για 30 λεπτά.

Κριτικές Συνταγής

Δεν υπάρχουν κριτικές για την συγκεκριμένη συνταγή. Συμπληρώστε την φόρμα παρακάτω για να καταχωρήσετε την δική σας κριτική.
Γεμιστή πέρκα
προηγούμενο
Γεμιστή πέρκα
Πάπια πορτοκάλι
επόμενο
Πάπια πορτοκάλι
Γεμιστή πέρκα
προηγούμενο
Γεμιστή πέρκα
Πάπια πορτοκάλι
επόμενο
Πάπια πορτοκάλι