0 0
Νιόκι με σάλτσα φρέσκιας τομάτας

Κοινοποίηση στα κοινωνικά σας δίκτυα

ή μπορείτε να αντιγράψετε και να κοινοποιήσετε αυτόν τον σύνδεσμο

Συστατικά

Προσαρμογή των μεριδίων:
400 γρ. πατάτες
50 γρ. βούτηρο Σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
2 κρόκοι αυγού
100 γρ. αλεύρι
4 μεγάλες ντομάτες Ώριμες
½ μέτριο κρεμμύδια τριμμένο στον τρίφτη
2 ψιλοκομμένες σκελίδες Σκόρδο
ψιλοκομμένο φρέσκο Βασιλικός
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

Διατροφικές πληροφορίες

480
Θερμίδες

Προσθήκη συνταγής στα αγαπημένα

Πρέπει να πραγματοποιήσετε σύνδεση ή εγγραφή για να προσθέσετε στα αγαπημένα σας το περιεχόμενο αυτό.

Νιόκι με σάλτσα φρέσκιας τομάτας

Συστατικά

Οδηγίες

Share

Νιόκι με σάλτσα φρέσκιας τομάτας

Τα νιόκι μπορούμε να τα συνδυάσουμε με λευκή ή μαύρη τρούφα, με βασιλικό, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, σάλτσα φρέσκιας τομάτας ή οιοδήποτε μανιτάρι άγριο της αρεσκείας μας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΝΙΟΚΙ ΠΑΤΑΤΑΣ   (ΓΙΑ 12 ΜΕΡΙΔΕΣ)

 

  • 400 γρ. πατάτες
  • 50 γρ. βούτυρο θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 100 γρ. αλεύρι
  • αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΛΤΣΑΣ  ( ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ)

 

  • 4 μεγάλες ώριμες τομάτες
  • ½ μέτριο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
  • αλάτι, πιπέρι

Βήματα

1
Έτοιμο
55

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΝΙΟΚΙ ΠΑΤΑΤΑΣ

Βράζουμε, καθαρίζουμε και περνάμε τις πατάτες από μια μηχανή του πουρέ και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε μια λεκάνη, προσθέτουμε τις λιωμένες πατάτες, το βούτυρο και ένα-ένα τους κρόκους του αυγού. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.

Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο.

Προσέχουμε να έχει ανακατευτεί πολύ καλά το μείγμα μεταξύ του.

Σε ένα μάρμαρο πλάθουμε σε μακρόστενα μπαστούνια το ζυμάρι μας.

Τα κόβουμε με ένα μαχαίρι σε μήκος περίπου όσο το 1/3 του μικρού μας δαχτύλου και τα τοποθετούμε στο πίσω μέρος ενός γυρισμένου πιρουνιού έτσι ώστε να πάρουν το σχέδιό του.

Βράζουμε τα νιόκι σε καυτό αλατισμένο νερό, το πολύ για 2 λεπτά.

Χρόνος προετοιμασίας: 45 | Χρόνος μαγειρέματος: 10

2
Έτοιμο
45

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΛΤΣΑΣ ( ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ)

Βράζουμε για 4-5 λεπτά τα νιόκι σε καλά αλατισμένο νερό. Συγχρόνως, ετοιμάζουμε την σάλτσα.

Χαράζουμε πρώτα τις τομάτες, τις ρίχνουμε σε βραστό νερό για 10 δευτερόλεπτα και στην συνέχεια σε παγωμένο. Έτσι μπορώ να τις ξεφλουδίσω εύκολα.

Τις κόβουμε στα 4 και με ένα μαχαιράκι αφαιρούμε το εσωτερικό τους. Την σάρκα που μου έχει απομείνει, την κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

Σε ένα κατσαρολάκι, αδειάζουμε την ψιλοκομμένη τομάτα, το σκόρδο, το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο.

Αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε την σάλτσα να βράσει για περίπου 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συχνά.

Τέλος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο βασιλικό.

Τα παραπάνω υλικά αντιστοιχούν σε σάλτσα για 4 μερίδες. Εάν θέλετε 12 μερίδες θα πρέπει να τριπλασιάσετε την ποσότητα.

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος : 25 λεπτά.

Κριτικές Συνταγής

Δεν υπάρχουν κριτικές για την συγκεκριμένη συνταγή. Συμπληρώστε την φόρμα παρακάτω για να καταχωρήσετε την δική σας κριτική.
Αρνίσια παϊδάκια με αγκινάρες
προηγούμενο
Αρνίσια παϊδάκια με αγκινάρες
Φιλέτο πέρκας με σέλερυ, ελιές καλαμών δεντρολίβανο και βινεγκρέτ ούζου
επόμενο
Φιλέτο πέρκας με σέλερυ, ελιές καλαμών δεντρολίβανο και βινεγκρέτ ούζου
Αρνίσια παϊδάκια με αγκινάρες
προηγούμενο
Αρνίσια παϊδάκια με αγκινάρες
Φιλέτο πέρκας με σέλερυ, ελιές καλαμών δεντρολίβανο και βινεγκρέτ ούζου
επόμενο
Φιλέτο πέρκας με σέλερυ, ελιές καλαμών δεντρολίβανο και βινεγκρέτ ούζου