0 0
Πάπια πορτοκάλι

Κοινοποίηση στα κοινωνικά σας δίκτυα

ή μπορείτε να αντιγράψετε και να κοινοποιήσετε αυτόν τον σύνδεσμο

Συστατικά

Προσαρμογή των μεριδίων:
2 στήθη πάπιας (350 γρ. το κάθε ένα)
10 γρ. αλάτι
5 γρ. μαύρο πιπέρι
5 γρ. πάπρικα
500 ml χυμός πορτοκάλι Για την σάλτσα
4 πορτοκάλια (καθαρισμένα – κομμένα) Για την σάλτσα
50 ml κονιάκ Για την σάλτσα
50 γρ. βούτηρο Για την σάλτσα
100 γρ. μέλι Για την σάλτσα
10 ml λευκό Ξύδι Για την σάλτσα

Διατροφικές πληροφορίες

510
θερμίδες

Προσθήκη συνταγής στα αγαπημένα

Πρέπει να πραγματοποιήσετε σύνδεση ή εγγραφή για να προσθέσετε στα αγαπημένα σας το περιεχόμενο αυτό.

Πάπια πορτοκάλι

Συστατικά

Οδηγίες

Share

Πάπια πορτοκάλι

Η πάπια που τα τελευταία χρόνια έχει μπει δυναμικά στην εγχώρια γαστρονομία,  θεωρείται μια ολιγοθερμιδική επιλογή, χαμηλή σε λίπος και χοληστερόλη και συνεπώς άλλοθι για άτομα που εκ των πραγμάτων πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικά με τη χοληστερόλη τους. Είναι όμως πράγματι έτσι? Κοιτώντας διεξοδικά στους αναλυτικούς πίνακες σύνθεσης των τροφίμων, θα διαπιστώσουμε πως μια μερίδα (170 γρ.) πάπιας ψητής, η οποία εκτρέφεται και δεν αποτελεί προϊόν κυνηγιού για να την χαρακτηρίσουμε αγριόπαπια, αποδίδει 580 θερμίδες όταν τρώγεται με την πέτσα της και εμπεριέχει 50 γρ. λίπους εκ των οποίων τα 17 γρ. κορεσμένο.

Η ίδια ποσότητα δίνει στον οργανισμό 150 mg χοληστερόλης, όταν η ανώτατη ημερήσια ποσότητα που συστήνεται από διεθνείς έγκριτους φορείς για υγιείς ενήλικες είναι 300 mg. Σημειώστε ότι η βασική επιβάρυνση ως προς το λίπος (και συνεπώς και τις θερμίδες), προέρχεται από την «τραγανή» πέτσα της ψητής πάπιας. Με το στήθος από την πάπια, που και στη συνταγή μας προτείνεται, λίπος και θερμίδες μειώνονται σημαντικά..

Βήματα

1
Έτοιμο

Χαράζουμε με ένα μαχαίρι την πάπια από την μεριά της πέτσας.

2
Έτοιμο

Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και τοποθετουμε την πάπια από την μεριά που την έχουμε χαράξει (χωρίς λάδια). Αλατοπιπερώνουμε.

Έτσι η πάπια θ’ αρχίσει να αποβάλει το λίπος της. Την γυρνάμε να πάρει χρώμα και από την άλλη μεριά.

3
Έτοιμο

Στραγγίζουμε την πάπια σε αντικολλητικό χαρτί. Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά ακόμη αναλόγως πόσο καλά ψημένη την θέλουμε, στους 200ο.

4
Έτοιμο

Για την σάλτσα βράζουμε όλα τα υλικά μαζί, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μείνει το 1/3 από αυτήν.

5
Έτοιμο

Όταν η πάπια είναι έτοιμη, την κόβουμε σε λεπτές φέτες και περιχύνουμε την σος από πάνω.

Κριτικές Συνταγής

Δεν υπάρχουν κριτικές για την συγκεκριμένη συνταγή. Συμπληρώστε την φόρμα παρακάτω για να καταχωρήσετε την δική σας κριτική.
Μπρόκολο με αμύγδαλα
προηγούμενο
Μπρόκολο με αμύγδαλα
Γιουβέτσι με κοτόπουλο
επόμενο
Γιουβέτσι με κοτόπουλο
Μπρόκολο με αμύγδαλα
προηγούμενο
Μπρόκολο με αμύγδαλα
Γιουβέτσι με κοτόπουλο
επόμενο
Γιουβέτσι με κοτόπουλο