Συστατικά
-
400γρ μπρόκολο
-
2 ψιλοκομμένες σκελίδες Σκόρδο
-
600γρ. φινόκιοκομμένο σε φέτες
-
400γρ. ντομάτεςκομμένες σε φέτες
-
150γρ. τριμμένα κρεμμύδια
-
50ml ελαιόλαδο
-
5γρ. αλάτι
-
5γρ. λευκό πιπέρι
Οδηγίες
Βήματα
1
Έτοιμο
|
Πλένoυμε πολύ καλά το μπρόκολο και με ένα μικρό κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τα μπουμπούκια από τον κορμό του. Τα τοποθετούμε σε κρύο αλατισμένο νερό για τουλάχιστον 10 λεπτά. Σε ένα ταψί στρώνουμε την μισή ποσότητα ντομάτας στον πάτο του ταψιού και αλατοπιπερώνουμε. |
2
Έτοιμο
|
Σε μια μεγάλη λεκάνη ανακατεύουμε το μπρόκολο με το σκόρδο, το φινόκιο, το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. |
3
Έτοιμο
|
Στρώνουμε το μείγμα αυτό πάνω από τις ντομάτες μας. Ολοκληρώνουμε καλύπτοντας με τις ντομάτες που μου έχουν περισσέψει το μείγμα των λαχανικών μας. |
4
Έτοιμο
|
Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά. |