Συστατικά
-
100 γρ. ρεβίθια
-
500 γρ. μπάμιες
-
10 κρεμμύδιαστιφάδου
-
2 σκ. Σκόρδοσε φετάκια
-
200 ml χυμό ντομάτεςή ντοματάκια
-
600 ml νερό
-
30 ml Ξύδι
-
αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήματα
1
Έτοιμο
|
Μουσκεύουμε από το βράδυ τα ρεβύθια. Την επόμενη μέρα τα ρίχνουμε σε βραστό νερό, βράζοντας 10 λεπτά και τα σουρώνουμε καλά. |
2
Έτοιμο
|
Βάζουμε τις μπάμιες σε μπολ με νερό και ξύδι. |
3
Έτοιμο
|
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε πρώτα τα κρεμμύδια με το σκόρδο, προσθέτουμε τα ρεβύθια, τον χυμό ή τα ντοματάκια και τα 600 ml νερό. Σιγοβράζουμε 45' με 1 ώρα, συμπληρώνοντας λίγο νερό αν χρειαστεί. |
4
Έτοιμο
|
Σουρώνουμε τις μπάμιες και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα, όταν τα ρεβύθια έχουν μαλακώσει. |
5
Έτοιμο
|
Τα αφήνουμε να βράσουν 30 λεπτά περίπου, όλα μαζί και να χυλώσει η σάλτσα τους. |