Συστατικά
-
300 γρ. άγριο Ρύζι
-
2 Φλωρίνης κόκκινες πιπεριέςκομμένες σε λωρίδες
-
1 πιπεριά κίτρινηκομμένη σε λωρίδες
-
40 ml ελαιόλαδο
-
40 γρ. αμύγδαλα
-
100 γρ. φουντίτσες μπρόκολο
-
100 ml αρετσίνωτο λευκό κρασί
-
2 φύλλα δάφνη
-
1 κρεμμύδιακομμένο στη μέση
-
4 γαρίφαλα
-
1 λεμόνικομμένο στη μέση
-
10 γρ. αλάτι
-
2 γρ. λευκό πιπέρι
-
4 λίτρα νερό
Οδηγίες
Τα αμύγδαλα και το ελαιόλαδο της συνταγής μας αποτελούν εξαιρετικές πηγές μονοακόρεστων λιπαρών οξέων. Μελέτες δείχνουν πως αυτό το είδος λιπαρών, μπορεί να είναι χρήσιμο στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου και συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης, όταν αντικαθιστά κορεσμένο λίπος.
Βήματα
1
Έτοιμο
|
Βράζoυμε τα 4 λίτρα νερό να βράσουν. Μόλις βράσει το νερό, ρίχνουμε τις φουντίτσες μπρόκολο για 5 λεπτά. |
2
Έτοιμο
|
Αποσύρουμε το μπρόκολο και το κρυώνουμε σε ένα μπολάκι με νερό και παγάκια. Μέσα στο ίδιο νερό ρίχνουμε μαζί τυλιγμένα το κρεμμύδι, τα γαρίφαλα, τα φύλλα δάφνης και το λεμόνι. Μόλις το νερό μου ξαναπάρει βράση, ρίχνουμε μέσα το ρύζι και το αλάτι για 10 λεπτά. |
3
Έτοιμο
|
Αφαιρούμε τα τυλιγμένα μυρωδικά και σουρώνουμε το ρύζι χωρίς να το κρυώσουμε αφού όμως πρώτα κρατήσουμε 200 ml από αυτό το νερό. |
4
Έτοιμο
|
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι. Ρίχνουμε αμέσως μέσα το καυτό ρύζι και ανακατεύω. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τα 100 ml κρασί. Μόλις πιει και το κρασί, τότε ρίχνουμε τα 200 ml νερό που έχουμε κρατήσει από το βράσιμο. Παίρνουν πάλι μια βράση, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και σκεπάζουυμε με καπάκι. Αφήνουμε το ρύζι σκεπασμένο για 10 λεπτά ακόμη. |
5
Έτοιμο
|
Τέλος προσθέτουμε μέσα το μπρόκολο, το πιπέρι και ανακατεύω. |