Συστατικά
-
4 μερίδες φρέσκο Σολομός(150 γρ. η κάθε μία περίπου)
-
¼ ματσάκι μαϊντανό
-
½ ματσάκι άνηθο
-
½ ματσάκι φρέσκο Βασιλικός
-
2 τεμάχια φρέσκο κρεμμύδι(τα πράσινα φύλα μόνο)
-
50 ml extra παρθένο ελαιόλαδο
-
αλάτι
-
μαύρο πιπέρι
-
διαφανή μεμβράνη
-
ημίχοντρο αλάτι
Οδηγίες
Σύμφωνα με πολύ πρόσφατη μελέτη Αμερικανών επιστημόνων, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, εμπεριέχει σημαντικά ποσά ελαιοκανθάλης, ουσίας με έντονα αναλγητική και αντιφλεγμονώδη δράση.
Η ελαιοκανθάλη παρουσιάζει παρόμοιες ιδιότητες με γνωστά αναλγητικά – αντιφλεγμονώδη φάρμακα (π.χ. ιβουπροφένη) και εμπλέκεται στην παραγωγή προσταγλανδινών που σχετίζονται με το πόνο και φλεγμονή.
Αν και η ποσότητα του ελαιόλαδου (και συνεπώς της ελαιοκανθάλης) που απαιτείται για να έχουμε σημαντική αναλγητική – αντιφλεγμονώδη δράση είναι αρκετά μεγάλη, η τακτική κατανάλωση λογικής ποσότητας έξτρα παρθένου ελαιόλαδου, μόνο με οφέλη υγείας μπορεί να συνδυαστεί. Θυμίζουμε πως το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο έχει οξύτητα 0-1%, η οποία πρέπει να αναγράφεται στη συσκευασία.
Βήματα
1
Έτοιμο
|
Ψιλοκόβουμε καλά τα μυρωδικά και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Τα ανακατεύουμε καλά μέσα σε ένα μπολ. |
2
Έτοιμο
|
Αλατοπιπερώνουμε τους σολομούς και απλώνουμε πάνω τους τα ψιλοκομμένα μυρωδικά. Τυλίγουμε τον κάθε σολομό ξεχωριστά, καλά με διαφανή μεμβράνη. |
3
Έτοιμο
|
Τους βυθίζουμε σε ένα κατσαρολάκι με βραστό νερό (προσεκτικά να μη μου ανοίξουν οι μεμβράνες) για 12-15 λεπτά περίπου. |
4
Έτοιμο
|
Όταν βράσουν, αφαιρουμε τις μεμβράνες και τους σερβίρουμε, δροσίζοντάς τους με λίγο ελαιόλαδο |