0 0
Ταλιατέλες με γαρίδες και κολοκύθια

Κοινοποίηση στα κοινωνικά σας δίκτυα

ή μπορείτε να αντιγράψετε και να κοινοποιήσετε αυτόν τον σύνδεσμο

Συστατικά

Προσαρμογή των μεριδίων:
500 γρ. ταλιατέλες
2 σκελίδες ψιλοκομμένες Σκόρδο
1 μέτριο ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδια
10 γρ. αλάτι
4 γρ. λευκό πιπέρι
½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
50 ml ελαιόλαδο
500 γρ. Νο 1 καθαρισμένες γαρίδες
50 ml ούζο
100 ml αρετσίνωτο λευκό κρασί
200 γρ. τοματίνια στα 4
200 γρ. τριμμένα κολοκύθια

Διατροφικές πληροφορίες

710
Θερμίδες

Προσθήκη συνταγής στα αγαπημένα

Πρέπει να πραγματοποιήσετε σύνδεση ή εγγραφή για να προσθέσετε στα αγαπημένα σας το περιεχόμενο αυτό.

Ταλιατέλες με γαρίδες και κολοκύθια

Συστατικά

Οδηγίες

Share

Ταλιατέλες με γαρίδες και κολοκύθια

Οι γαρίδες είναι πολύ πλούσιες σε ένα αμινοξύ που ονομάζεται γλουταμινικό οξύ.

Το γλουταμινικό οξύ (και ακόμη περισσότερο τα άλατα του) είναι υπεύθυνο για την 5η γεύση, που χαρακτηρίζεται ως γεύση αλάτων γλουταμινικού οξέος. Οι γεύσεις λοιπόν φαίνεται να είναι 5 και όχι 4 όπως πολλοί πιστεύουν.

Το πικρό, το γλυκό, το ξινό, το αλμυρό και τα άλατα του γλουταμινικού οξέος (και πιθανόν και άλλων οξέων) γίνονται αντιληπτά από συγκεκριμένους υποδοχείς, στους γευστικούς κάλυκες της γλώσσας.

Πρόσφατα, πρωτοποριακή μελέτη ξένων επιστημόνων, έδειξε ότι πιθανόν να υπάρχει ακόμα μια ομάδα υποδοχέων στη γλώσσα, που να «διεγείρεται» εξειδικευμένα από την ύπαρξη λίπους στις τροφές !!!

Βήματα

1
Έτοιμο

Σε άφθονο αλατισμένο νερό, βράζουμε τις ταλιατέλες. Όταν είναι έτοιμες, τις σουρώνουμε προσέχοντας όμως πρώτα να έχουμε κρατήσει 300 ml από το νερό τους.

Ρίχνουμε τις ταλιατέλες σε ένα μπολ και τις λαδώνουμε.

2
Έτοιμο

Στην κατσαρόλα που βράζαμε τα ζυμαρικά μας, ξαναρίχνουμε μέσα τα 300 ml νερό μαζί με το κρασί και το ούζο.

Με το που πάρει βράση, ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες τις οποίες πρώτα έχουμε καθαρίσει.

Τις μισοβράζουμε για 5-10 λεπτά, προσθέτουμε τα τοματίνια και αλατοπιπερώνουμε.

3
Έτοιμο

Με το που βράσουν οι γαρίδες, ρίχνουμε μέσα τις ταλιατέλες και ανακατεύουμε.

Τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό και το τριμμένο κολοκύθι.

Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από την φωτιά. Σερβίρουμε.

Κριτικές Συνταγής

Δεν υπάρχουν κριτικές για την συγκεκριμένη συνταγή. Συμπληρώστε την φόρμα παρακάτω για να καταχωρήσετε την δική σας κριτική.
Συνταγή για φακόρυζο
προηγούμενο
Φακόρυζο συνταγές Γιάννης Γκελντής
Γεμιστή πέρκα
επόμενο
Γεμιστή πέρκα
Συνταγή για φακόρυζο
προηγούμενο
Φακόρυζο συνταγές Γιάννης Γκελντής
Γεμιστή πέρκα
επόμενο
Γεμιστή πέρκα